27 Nisan’da Atatürk Havalimanı’nda kapılarını açan Teknofest 2023; 2,5 milyonu aşan ziyaretçi sayısıyla “dünyanın en büyük organizasyonu” olarak tarihe geçti. Yoğun katılımla gerçekleşen Teknofest’te Sultanbeyli Belediyesinin desteklediği 2 takım finale kaldı. Genç Girişimcilik Ofisi’nin imkânlarını kullanan Turay Havacılık Takımı “Afet Yönetimi” kategorisinde yarışmayı 2. olarak tamamladı.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Teknofest organizasyonu, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında büyük coşku ve ilgiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Fuar etkinlik alanları, teknoloji yarışmaları ile göz dolduran Teknofest alanında; Bilim Sokağı’nda 6-14 yaş grubuna yönelik atölye çalışmaları, Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Uzay Temalı Şişme Oyun Parkı, Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, Pedallı Uçuş Etkinliği, Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, Sahne Senin Etkinliği ve daha birçok aktivite vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Sultanbeyli Belediyesi teknolojiye ve gelişime ilgi duyan ve bu anlamda çalışmalar yapan genç girişimcilere destek olarak Teknofest’in ilk yıllarından itibaren düzenli olarak yarışmalarda yer aldı. Bu yıl da; belediyenin desteklediği 6 takım arasından Pashala Robotik Takımı ve Bioponik Takımı büyük başarı göstererek finalist oldu.

Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde Genç Girişimcilik Ofisi’nin imkânlarından faydalanan Turay Havacılık Takımı ise Teknofest’te; “Afet Yönetimi” kategorisinde 36.629 takım arasında 2. olarak ilçeye büyük mutluluk ve başarı getirdi.

Sultanbeyli Bilim Ve Teknoloji Merkezi Standına Yoğun İlgi

Gençlere ve çocuklara yönelik birçok etkinlikle T3 standında yer alan Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle birlikte büyük beğeni topladı. Özellikle stantta gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında online bilgi yarışmaları, gençler ve çocuklar tarafından yoğun ilgi odağı oldu. Her iki saatte bir gerçekleştirilen ve çeşitli ödüllerin verildiği online bilgi yarışması, yarışmacılar ve aileleri için mutlu anılara sahne oldu.

Diğer etkinlikler kapsamında ise kurulan sergi alanıyla birlikte çocuklar, bilim ünitelerini inceleyerek fen alanındaki, çeşitli materyalleri daha yakından görerek inceleme fırsatı buldu. Atölye etkinliklerinin de yer aldığı stantta ise çeşitli oyunlar eşliğinde çocuklar insan vücudundaki organların yerlerini keyifli bir şekilde öğrendi. Periskop yapımı, taş boyama atölyeleri ve astronot maskesi yapımıyla çocuklar stantta eğlenceli ve bilgi dolu vakitler geçirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Ülkemize yeni vizyon ve yeni hedefler oluşturmak konusunda büyük bir öneme ve yere sahip Teknofest organizasyonu, bu sene dünya çapında rekor katılımla büyük bir başarıya imza attı. Bu yoğun katılımdan da anlaşılacağı üzere ülkemiz daha da gelişmekte ve üretmekte. Cumhurbaşkanımız sayesinde kazandığımız yeni Türkiye Yüzyılı vizyonuyla inanıyorum ki daha birçok başarıya hep birlikte imzamızı atacağız. Bu anlamda Sultanbeyli Belediyesi olarak konunun en başından bu yana takipçisi ve destekçisiyiz. Teknolojiye ilgi duyan, çeşitli icatlarla ülkemizin yararına olacak üretimlerde bulunan kıymetli gençlerimiz için açtığımız Genç Girişimcilik Ofisi’yle onlara gerekli alanı ve imkânları her zaman sunuyoruz. Yine bu sene Teknofest’te gerçekleşen yarışmalarda ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde binlerce yarışmacı arasında 2. olarak bizlere büyük sevinç yaşatan Turay Havacılık Takımı’nı tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bilim ve Teknoloji Merkezimizin desteklediği 6 takım ile bu sene de Teknofest’e katıldık. Bu takımlardan 2’si finale kaldı ve gençlerimizin bu başarısı da ayrıca bizleri sevindirdi. Sultanbeyli Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

© Copyright 2023. Tüm Hakkı Saklıdır.